Gemeente Niel

Lokaal skatetalent uit Niel huldigt nieuw skatepark in

In Niel is een nieuw skatepark aangelegd aan het sportpark in de Landbouwstraat. Skatetalent uit de buurt huldigde de nieuwe skatezone feestelijk in met een demonstratie.

Aan het Nielse sportpark in de Landbouwstraat heeft het lokale skatetalent vandaag een nieuw skatepark ingehuldigd. Na onder meer een nieuwe turn- en danszaal heeft de gemeente nu ook een skatepark aangelegd.

De nieuwe skatezone is ongeveer 275 vierkante meter groot en telt verschillende onderdelen die in samenspraak met de skaters zijn ingericht. Skaters, steppers en BMX'ers van alle leeftijden en niveaus kunnen zich er uitleven.

"We willen blijven zorgen voor een toegankelijk vrijetijdsaanbod voor onze inwoners. Het nieuwe skatepark is een concrete vertaling van die ambitie", zegt Steven Mattheus (Open Vld), schepen voor sport. "Heel wat jongeren uit onze gemeente ijveren al een tijdje voor een skatepark in Niel. Het is heel fijn dat we dat nu kunnen realiseren in samenspraak met hen. We hopen dat veel kinderen en tieners nu nog meer de weg vinden naar ons sportpark", aldus Ellen Brits (Open Vld), schepen voor jeugd en participatie.

Gemeente Niel
Gemeente Niel

Meest gelezen