Verwendung weltweit

"Jurassic Park"-acteur Sam Neill wordt behandeld voor bloedkanker, maar maakt het goed

De acteur Sam Neill, wereldberoemd voor zijn rol als paleontoloog Alan Grant in de populaire "Jurassic Park"-films, wordt behandeld voor bloedkanker. Dat heeft de 75-jarige Nieuw-Zeelandse acteur zelf onthuld in zijn memoires, die volgende week worden gepubliceerd. In een videoboodschap benadrukt hij dat hij het goed maakt. "Ik begin volgende week aan de opnames van een nieuwe film."

"Het feit is: ik ben ziek. Mogelijk zelfs stervende. Misschien moet ik vaart maken," schrijft Neill in het eerste hoofdstuk van zijn boek "Did I ever tell you this?". In een interview met de Britse krant The Guardian verduidelijkt de acteur dat de ziekte in 2022 werd vastgesteld en dat hij nu in remissie is, maar dat hij voor de rest van zijn leven zal moeten behandeld worden. 

"Ik kan niet doen alsof het afgelopen jaar niet zijn donkere momenten heeft gekend, maar die donkere momenten brengen het licht naar boven," aldus Neill die naar eigen zeggen "gewoon blij is om te leven".

Biografie

De Nieuw-Zeelander geeft aan dat hij nooit van plan was om een boek te schrijven, maar dat het hem "een reden om te leven gaf", terwijl hij chemotherapie onderging. "Ik had niets te doen," zegt Neill. "En ik ben gewend om te werken. Ik hou van werken. Plotseling werd me dat ontnomen. Een boek schrijven was een echte reddingsboei."

Neill is vooral bekend voor zijn rol in de "Jurassic Park"-films van Steven Spielberg. In 1993 kroop hij voor het eerst in de huid van professor Alan Grant, maar zijn lange carrière voor de camera begon al in de jaren 70.

Recenter was hij te zien in de hitserie "Peaky Blinders" en keerde hij ook even terug naar het "Jurassic Park"-universum voor het laatste deel van de "Jurassic World"-trilogie, getiteld "Jurassic World: Dominion" (2022).

Sam Neill postte gisteren, na het bekend raken van het nieuws over zijn gezondheid, een nieuwe video op zijn sociale media:

"Ik wou dat de krantenkoppen niet alleen over kanker gingen. Zoals je ziet, ben ik alive and kicking", zegt hij. "Ik heb dit boek geschreven tijdens mijn behandeling, omdat ik iets om handen wilde hebben. Ik ben intussen terug aan het werk. Over een week start ik met de opnames van een nieuwe film. En daar heb ik veel zin in."

Meest gelezen