Foto: Lieven Van Imschoot

Volledige korps van wegpolitie Wetteren schenkt fiets aan zoontje van overleden motorrijder

Agenten van de wegpolitie aan de E40 in Wetteren hebben een fietsje cadeau gegeven aan een jongen van zes. Afgelopen jaar moesten ze hem en zijn moeder vertellen dat zijn vader was omgekomen bij een motorongeval. Een aantal agenten bleven met het gezin in contact.

In april vorig jaar kwam Jonathan Lapere uit Stekene om het leven bij een ongeval op de E17 in Wetteren. De man was met zijn motorfiets op terugweg van Vilvoorde toen hij de controle over het stuur verloor en tegen een vangrail en een verlichtingspaal reed. Hij was op slag dood. 

Hoofdinspecteur Kris Sonck kreeg de opdracht om het gezin van de man op de hoogte te brengen. “Ik herinner me die dag tot in elk detail”, vertelt hij. “Iemand zo'n slecht nieuws moeten melden, blijft altijd bij. Je haalt diep adem voor je aanbelt, maar het verdriet van een nabestaande zien maakt je sprakeloos.” 

Kris bleef achteraf in contact met de familie. Maar ook de rest van het korps was aangedaan door het drama en besloot iets te doen voor het gezin.

Hayden, daddy's hero

Als steun voor Glynnis, de echtgenote van Jonathan, en zoontje Hayden besloot het korps een tweedehandsfietsje te kopen, het te laten opknappen en er een tekst te laten opzetten: "Hayden, daddy's hero". 

Gisteren werd het fietsje overhandigd tijdens een ontroerend moment. “Met die fiets zal hij nu elke dag naar school rijden”, zegt mama Glynnis geëmotioneerd. “Die gaat nooit meer weg. En als hij later te klein wordt voor Hayden, hang ik hem wel ergens aan een haak. Ik ben blij dat ik Hayden nog heb. Voor hem doe ik het. Voor mij staat de tijd nog stil, maar ondertussen draait de wereld wel door. Ik ben zo veel mensen dankbaar omdat ze mijn eenzaamheid voor een stukje verlichten.”

Foto: Lieven Van Imschoot

Meest gelezen