Politiezone Zennevallei

Bij inval in appartement in Halle voor 17.000 euro aan drugs gevonden

De lokale politie van Halle heeft bij een inval in een appartement in het centrum van de stad 1,7 kilogram cannabis in beslag genomen, goed voor een straatwaarde van om en bij de 17.000 euro. Er gebeurden nog 3 andere huiszoekingen. 2 verdachten werden opgepakt.

De lokale politie in Halle is vrijdag binnengevallen in een appartement in het centrum van de stad. Na grondig speurwerk werd duidelijk, dat er vanuit die woning cannabis werd verkocht. Het ging om een appartement boven een leegstaande handelszaak.

Uit onderzoek bleek ook dat er een grote voorraad cannabis was aangekocht, om te verkopen tijdens Halle carnaval. Daarop heeft de lokale recherche beslist om de dag voor carnaval binnen te vallen. Ze stootte op 1,7 kilogram cannabis, goed voor een straatwaarde van ongeveer 17.000 euro.

Er werd 1 verdachte bij de woning aangetroffen, een tweede verdachte werd op straat gearresteerd door een alerte interventieploeg. De 2 verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Er vonden nog 3 andere huiszoekingen plaats. Daarbij werd 5.800 euro in beslag genomen, 100 gram cannabis, een grote tank lachgas en enkele gsm-toestellen.

De politie van de zone Zennevallei waarschuwt dat ze tijdens carnaval streng zal optreden tegen drugsbezit. Er is een nultolerantie op bezit van alle soorten verboden verdovende middelen. De personen die toch worden aangetroffen in bezit van verboden verdovende middelen, krijgen een onmiddellijke minnelijke schikking opgelegd in de vorm van een geldboete.

Meest gelezen