Belgaimage

Brandweer moet man bevrijden die vast zit in afsluiting Brussels metrostation

Een man is vast komen te zitten in de afsluiting van een Brussels metrostation. Hij moest door de brandweer bevrijd worden en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 5 uur vanochtend is een man vast komen te zitten in de afsluiting van het metrostation Naamsepoort in Brussel.

"Bij het openen van het rolluik - dat de toegang tot het metrostation 's nachts afsluit - kwam het been van de man klem te zitten tussen de lamellen van het rolluik. Hij kon zich niet op eigen kracht losrukken en moest door de brandweer bevrijd worden. Daarvoor werd de elektriciteit tijdelijk afgesloten", zegt Guy Sablon van de Brusselse vervoermaatschappij MIVB. De toegang tot het metrostation was daardoor ook een half uur lang afgesloten.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren is niet duidelijk. "Mogelijk heeft de man de nacht naast het rolluik doorgebracht, en kwam hij met zijn been klem te zitten toen het rolluik naar omhoog ging. Maar dat is maar een hypothese", zegt Sablon. Het hek wordt vanop afstand elektronisch geopend en gesloten. 

"De man liep geen breuken op, maar er is mogelijk sprake van interne verwondingen", zegt de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. Daarom is hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Meest gelezen