De bestuurder van een minibus met Britten verloor in een bocht de controle over het stuur.
Marnik Aerts

Dode en zwaargewonde bij ongeval met minibusje in Antwerpen

In Antwerpen zijn vannacht een dode en een zwaargewonde gevallen bij een ongeval met een minibusje. 15 andere inzittenden raakten lichtgewond. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.

Het ongeval gebeurde rond 3.30 uur op de Kolonel Silvertopstraat aan het kruispunt met de Generaal Armstrongweg en de Sint-Bernardsesteenweg. De bestuurder van een minibus met Britten verloor in een bocht de controle over het stuur. Het voertuig botste tegen een paal en kwam op zijn zij terecht.

BEKIJK - "De 18 Engelse inzittenden, leden van de Joodse gemeenschap, kregen bijstand van de lokale Hatzoloh, de Belgische hulpdienst van de Joodse gemeenschap", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie:

Videospeler inladen...

De bestuurder overleefde het ongeval niet. De zeventien andere inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. Een kind raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De andere inzittenden liepen lichte verwondingen op.

De exacte omstandigheden van het ongeluk zijn nog niet duidelijk. Wel zou de bestuurder aan een hoge snelheid gereden hebben. "De bus had eerder op de Sint-Bernardsesteenweg een lichte aanrijding met een andere wagen en is daarna doorgereden", zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. "De bestuurder van de aangereden wagen sprak een interventieteam aan. De bus was al een heel eind verder gereden. Toen de politie op het kruispunt aankwam, was het ongeval al gebeurd."

Omdat er veel slachtoffers bij betrokken waren, werd tijdelijk het medisch interventieplan afgekondigd. Op de plaats van het ongeluk was er een tijdje hinder voor het openbaar vervoer.

Meest gelezen