Het gaat om het witte huis op de foto

Vierde ontploffing in enkele weken tijd in Mechelen

Mechelen is voor de vierde keer in enkele weken tijd opgeschrikt door een ontploffing. Onbekenden lieten een explosief ontploffen bij een woning aan de Zwartzustersberg. Niemand raakte gewond. De politie sluit momenteel nog niets uit, maar onderzoekt ook of er een link is met het drugsmilieu.

Onbekenden hebben afgelopen nacht een woning beschadigd met een explosief in Mechelen. Ze verbonden het explosief via een stroomkabel met een batterij en lieten het om de hoek ontploffen. Niemand raakte gewond, maar er is wel veel schade.

Het gaat om de vierde dergelijke ontploffing in Mechelen in enkele weken tijd. "Het onderzoek moet uitwijzen of er een verband is met eerdere ontploffingen", zegt Dirk Van de Sande van de Mechelse politie aan VRT NWS. "Het labo en DOVO zijn ter plaatse gekomen."

Het is wachten op de resultaten van het onderzoek om de precieze omstandigheden te achterhalen. "Het onderzoek wordt momenteel volop gevoerd", zegt hij. "Het drugsmilieu is een piste die bestaat, maar momenteel houden we nog alle mogelijkheden open."

Meest gelezen