Kindel media via Pexels

Buurtbewoners De Coninckplein in Antwerpen vragen stad om hulp voor drugsoverlast: "Vaak komen ze met vijf tegelijk op je af"

Buurtbewoners van het De Coninckplein in Antwerpen vragen de stad om hulp omdat de drugsoverlast de laatste tijd enorm toeneemt volgens hen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Vooral 's avonds en 's nachts durven heel wat mensen niet meer buitenkomen omdat de drugsdealers vooral dan actief zijn. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft begrip voor de bezorgdheden van de buurtbewoners. 

Buurtbewoners van het De Coninkplein in Antwerpen willen dat de stad actie onderneemt tegen drugsoverlast. Volgens hen is de aanwezigheid van mensen onder invloed en drugsdealers enorm toegenomen. Vooral 's avonds en 's nachts veroorzaakt dat een gevoel van onveiligheid bij de buurtbewoners. 

"'s Avonds moet je hier echt niet komen. Op het plein is het nog doenbaar, maar in de straten rond het plein is het echt erg", vertelt een buurtbewoner die al verschillende keren in contact is gekomen met dealers en die liever anoniem wil blijven aan onze reporter. "Als je rond negen uur in deze buurt rondwandelt, heb je een hele grote kans je dat wordt aangesproken door mensen die drugs verkopen. Ik ben al vaak aangesproken en meestal word ik geforceerd om iets te kopen of iets af te geven. Als het maar een persoon is, kan je nog makkelijk weglopen, maar vaak komen ze met vijf tegelijk op je af." 

Ik ben al vaak aangesproken en meestal word ik geforceerd om iets te kopen of iets af te geven

Buurtbewoner het De Coninckplein

Antwerpenaar Sara heeft zelf niet veel last van drugsdealers, maar ze is toch voorzichtig. "Ik kom hier elke dag wandelen met mijn hond, maar dat is overdag. Ik kom hier enkel 's avonds als de terrasjes open zijn en als hier meer mensen lopen. Ik begrijp wel dat veel mensen schrik hebben want hier lopen wel echt rare mensen rond."

Ik begrijp dat mensen schrik hebben want hier lopen wel echt rare mensen rond

Antwerpenaar Sara

Burgemeester De Wever (N-VA) heeft alle begrip voor de klachten van de buurtbewoners. In de omgeving zijn veel camera's geplaatst, er is een alcoholverbod en er worden regelmatig verdachte handelszaken gesloten. Veel drugsdealers verblijven illegaal in het land en het blijft moeilijk om ze het land uit te krijgen, aldus de burgemeester. Vaak gaat het over rondtrekkende groepen die enkele maanden in de stad verblijven. Als ze merken dat ze geviseerd worden door de politie zoeken ze een andere plek om te dealen.

Meest gelezen