foto van de afvalberg sluikstort die eerder werd opgeruimd aan de woontoren Orion

Helft van gekraakte appartementen in woontoren Gent vrijwillig verlaten

In woontoren Orion, in Nieuw Gent, is de helft van de gekraakte appartementen vrijwillig verlaten. Uitbater Thuispunt was naar de vrederechter gestapt om de procedure op te starten. Er blijven nog 10 woningen bezet. Als de krakers er niet zelf uittrekken, kan de politie tussenkomen. In de toren wonen ook huurders, zij stapten begin deze maand naar de pers na enorme overlast door lawaai en sluikstort.  

In Gent heeft een groepje krakers vrijwillig 10 bezette appartementen in de woontoren Orion verlaten. Ze geven zo gehoor aan de uitspraak van de vrederechter. De krakers krijgen de tijd om vrijwillig weg te gaan. Dat is dus deels gebeurd, 10 andere appartementen blijven wel nog bezet. Het is de bedoeling dat de krakers zelf opstappen, als dat niet binnen afzienbare tijd gebeurt dan kan de politie opgeroepen worden. Uitbater Thuispunt had de procedure opgestart na klachten over overlast. 

De huurders van enkele sociale appartementen in de woontoren in Nieuw Gent stapten eerder deze maand radeloos naar de pers. Ze waren de enorme afvalberg sluikstort aan de voet van het gebouw beu én hadden ook last van aanhoudende geluidshinder. De uitbater nam daarop dus maatregelen, afvalophaler IVAGO ruimde de boel op én de stad zette extra politiemensen in - ook in het gebouw. De appartementen waren leeg om een grootschalige renovatie voor te bereiden. Thuispunt benadrukt dat ze kraken in de toekomst beter wil vermijden. Er komt een screening van kraakgevoelige panden. 

Meest gelezen