Archieffoto van de aanslag op de pizzeria in de Abdijstraat

Pizzeria op het Antwerpse Kiel moet tijdelijk sluiten na aanslag met vuurwerkbom

In Antwerpen besluit burgemeester Bart De Wever (N-VA) om een pizzeria op het Antwerpse Kiel tijdelijk te sluiten na een aanslag met een vuurwerkbom. De pizzeria blijft al zeker een maand dicht, daarna volgt een evaluatie.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om een pizzeria in de Abdijstraat, een van de drukste winkelstraten van het Kiel, een maand te sluiten. De pizzeria moet dicht tot en met 14 april.

Een maand geleden, op 23 februari, werd de pizzeria het doelwit van een aanslag met een vuurwerkbom. Er vielen geen gewonden, maar er ontstonden wel vlammen in de zaak en een raam raakte zwaar beschadigd. De politie vreest dat de pizzeria binnenkort opnieuw geviseerd zou kunnen worden.

Volgens de burgemeester is de dreiging niet alleen gevaarlijk voor de betrokkenen, maar ook voor de buurtbewoners en toevallige voorbijgangers. De Abdijstraat is een van de drukste winkelstraten van het Kiel met heel veel passage. Daarom is er besloten om de zaak voor een maand te sluiten. Nadien zal de politie de dreiging opnieuw evalueren.

Vorige week heeft de burgemeester ook een schoonheidssalon aan de Krijgslaan in Wilrijk gesloten. Op 19 februari werd daar een aanslag gepleegd met een brandbom. 

Meest gelezen