De schade aan de ruit was helaas voor Jo groter dan een muntstuk van twee euro.
Jo Vandenbroucke

Rijdende auto krijgt steen door ruit van arbeiders met bosmaaier op rotonde in Kortrijk

In Kortrijk heeft een man een steen door de zijruit van zijn auto gekregen. Hij was op de rotonde met het standbeeld van Cowboy Henk aan het rijden toen hij opgeschrikt werd. De steen was afkomstig van een bosmaaier waarmee arbeiders aan het werk waren. 

Jo Vandenbroucke kwam deze morgen de rotonde opgereden aan de Oudenaardsesteenweg, aan de afrit van de E17. Arbeiders waren daar de randen van het gras aan het maaien met een bosmaaier en het werktuig raakte een steen. De kei werd daardoor aan een hoge snelheid afgevuurd richting de auto van Jo en dat leverde een groot gat in de zijruit van zijn wagen op. 

"Ik dacht eerst dat het een kogel was of dat er iemand tegen mij gebotst was, want het gaf een serieuze knal", reageert Jo. "Ik keek achter mij en zag veel glas op de achterbank. Ik heb veel geluk gehad, want ik ben groot en mijn zetel staat dicht tegen die achterste zijruit. Mocht er ook iemand op de achterbank gezeten hebben, dan zou het veel slechter afgelopen zijn." 

"Ik ben veel onderweg en dan weet je wel dat zoiets kan gebeuren. De arbeiders hebben ook meteen de papieren voor de verzekering ingevuld. Dat gaf allemaal geen problemen. Ik ben zeker niet kwaad. Het enige wat ik moet doen, is nu die ruit herstellen."

Meest gelezen