Politie schiet patiënt dood in psychiatrisch ziekenhuis in Ukkel

In een psychiatrisch ziekenhuis in Ukkel heeft de politie vanmorgen een patiënt neergeschoten die zich erg agressief gedroeg. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws is aan onze redactie bevestigd. De man raakte zwaargewond en is later aan zijn verwondingen overleden. 

Het incident vond rond 10 uur vanochtend plaats in het psychiatrisch ziekenhuis Fond'Roy, aan de Jacques Pasturlaan in Ukkel, waar mensen met verslavingsproblemen, depressies en psychoses worden behandeld. 

Het ziekenhuis had de politie vanochtend gebeld omdat er tumult was ontstaan en een patiënt zich agressief gedroeg en personeelsleden bedreigde. "Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou de 49-jarige patiënt in kwestie een steekwapen bij zich gehad hebben", meldt het Brusselse parket.

Toen een eerste patrouille ter plaatse kwam, moest die onmiddellijk versterking inroepen. De politie zou eerst volop geprobeerd hebben de patiënt te bedaren, maar op een bepaald moment heeft een van de agenten op de man geschoten. Hij werd geraakt in de arm en in de buik. 

BEKIJK - Ziekenhuisdirecteur Caroline Depuydt: "Het is dramatisch wat er gebeurd is":

Videospeler inladen...

In shock

De man is dan in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij om 11.30 uur aan zijn verwondingen is overleden. De dienst slachtofferbejegening heeft daarop de familie van het slachtoffer op de hoogte gebracht. Ook de betrokken politieagenten, die in shock waren na die gebeurtenissen, krijgen psychologische ondersteuning. 

Het parket van Brussel is verwittigd en is ter plaatse gekomen, samen met het labo, een ballistische expert en het comité P, dat het onderzoek zal voeren naar de precieze omstandigheden van het voorval. Er is ook een wetsdokter aangesteld.

BEKIJK - Anne Vanrenterghem: "Het gebeurt enkele keren per jaar dat psychiatrisch ziekenhuis politie moet bellen":

Videospeler inladen...

Meest gelezen