Op- en afrittencomplex Koningslo-Vilvoorde twee nachten dicht door plaatsing zwevende fietsbrug onder Brusselse Ring

De vliegende fietsbrug voor voetgangers en fietsers die het verkeer veiliger moet maken, wordt dit weekend geplaatst. Daardoor zal het op- en afrittencomplex ‘Koningslo-Vilvoorde’ voor twee nachten dicht zijn. 

In de nachten van vrijdag 24 op zaterdag 25 maart en zaterdag 25 op zondag 26 maart worden alle op- en afritten aan complex 6 afgesloten tussen 22 uur en 6 uur. “In de eerste weekendnacht plaatsen we de brug over de oprit naar de buitenring. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag die over de afrit van de binnenring”, zegt woordvoerder Marijn Struyf van De Werkvennootschap. 

Om te voet of met de fiets veilig over de op- en afrit van de Ring te gaan, was er al een 'fly-over' die de Medialaan met de Indringingsweg verbindt. Die tijdelijke brugconstructie wordt dit weekend vervangen door een permanente fietsbrug. 

Ook de onderdoorgang van de Ring via de N209 Medialaan - de Tyraslaan wordt onderbroken. Gemotoriseerd verkeer volgt tijdens beide nachten een omleiding tussen Koningslo en Kassei. Enkel fietsers en voetgangers kunnen onder de brug van de Ring passeren via de rijweg van de N209. Alle verkeer van en naar de Brusselse Ring wordt omgeleid via complex 7 ‘Grimbergen’. Voor het verkeer op de Ring zelf is er geen hinder. 

Nog meer hinder

"Voorafgaand aan het inhijsen van de constructies over de op- en afrit plaatsen we eerst de brug over de Dienstweg naar het districtsgebouw van Wegen en Verkeer", weet Struyf. "Dat gebeurt al op donderdag 23 maart tijdens de dag omdat dit zonder verkeershinder kan. Het aanleveren van de brugconstructie zelf brengt echter wel wat hinder met zich mee. In tegenstelling tot de constructies voor de op- en afrit die ter plaatse zijn gemonteerd, wordt deze brug afgewerkt aangeleverd in de nacht van 22 op 23 maart. Hiervoor sluiten we zowel de oprit naar de buitenring van ‘Koningslo-Vilvoorde’ als de afrit van de buitenring naar ‘Grimbergen’ voor enkele uren", aldus Marijn Struyf.

Dimitri Berlanger

Meest gelezen