Man veroordeeld tot tien jaar cel voor doodslag tijdens ripdeal in Roeselare

Het West-Vlaamse hof van Assisen heeft een man van 23 tot tien jaar celstraf veroordeeld voor de doodslag op een jongeman van 18. Het slachtoffer werd in februari 2020 in Roeselare doodgeschoten tijdens een ripdeal. Het openbaar ministerie had 20 jaar opsluiting gevorderd, maar het hof en de jury zagen veel meer verzachtende omstandigheden

De dader kwam via Telegram in contact met het slachtoffer dat beweerde 250 gram cannabis te willen kopen. Op 25 februari 2020 hadden ze daarom afgesproken in de buurt van het Geitepark in Roeselare. Het slachtoffer had echter -met drie kompanen een ripdeal gepland.

De dader fietste rond 20 uur naar het Geitepark. Toen hij twee kompanen van het slachtoffer in de gaten kreeg, kwam het tot een hoogoplopende discussie. Tijdens dat conflict werd de jongean uit Menen fataal geraakt door een kogel. 

Johan Platteau, de advocaat van de dader, pleitte op het proces voor verzachtende omstandigheden. Zijn cliënt was nog erg jong en handelde uit wettige zelfverdediging. Het openbaar ministerie had een celstraf van 20 jaar gevraagd. Die strafmaat is nu gehalveerd. "Het is een zware straf die wel perspectief biedt en mijn cliënt toelaat om te bewijzen dat hij van zijn jong leven nog iets moois kan maken", reageert Platteau. 

"Hij kruiste de verkeerde persoon op het verkeerde moment" 

Brian Stuckens, advocaat van het slachtoffer

De advocaat van het slachtoffer, Brian Stuckens, legt zich neer bij de straf. "De familie van mijn cliënt beseft dat hij een fout heeft gemaakt die hem fataal is geworden. Hij kruiste gewoon de verkeerde persoon op het verkeerde moment." 

Meest gelezen