Gemeente Overijse koopt feestzaal Oud Sint-Elooi in Tombeek

Het voorstel van Overijse2002-N-VA om de feestzaal Oud Sint-Elooi in Tombeek te kopen is goedgekeurd op de gemeenteraad. In 2019 besliste de eigenaar om ermee te stoppen en het pand te verkopen. N-VA zag het als een opportuniteit om een volwaardig ontmoetingscentrum in het centrum van Tombeek te realiseren, zoals beloofd in haar verkiezingsprogramma van 2018.

Na een lange administratieve procedure, gaat de gemeenteraad akkoord met het kopen van de feestzaal Oud Sint-Elooi in Tombeek. Het voorstel kwam van Overijse2002-N-VA. Volgens hen versterkt het de kern, ontwikkelt het de publieke ruimte beter en realiseert het een volwaardig ontmoetingscentrum in Tombeek, zoals de partij beloofde in haar verkiezingsprogramma van 2018. De eigenaar gaf de voorkeur aan een verkoop aan de gemeente om deze site te kunnen behouden als ontmoetingsplaats voor de inwoners, de verenigingen en de jeugd van Tombeek.

Ook burgemeester Inge Lenseclaes (Overijse2002-N-VA) is tevreden: “Dit is een eerste stap die we zetten in het 'herdenken' van het dorpscentrum van Tombeek. Tijdens de verschillende inspraakmomenten kwam duidelijk naar boven dat Tombeek niet alleen nood heeft aan een wijkontmoetingscentrum met een zaal, waar natuurlijk ook plek is voor het Jeugdhuis De 4 Bomen, maar dat er ook nood is aan een ontmoetingsplek buiten, een duidelijk dorpsplein. Met de aankoop van Oud-Sint Elooi en deze site kunnen we tegemoetkomen aan deze vragen. Onze partij zal erop toezien dat hiervoor de nodige budgetten voorzien worden in het volgende meerjarenplan.”

Meest gelezen