Antwerp Marathon

Inschrijvingen marathon Antwerpen starten: nieuwe datum (22 oktober) en extra afstanden

Om 11 uur starten de inschrijvingen voor de Antwerp Marathon. De derde editie vindt een maand later plaats dan de vorige, op 22 oktober. Wie een marathon net iets te ver vindt, kan zich inschrijven voor een halve marathon of 8 kilometer.

Op 22 oktober zal de derde editie van de Antwerp Marathon plaatsvinden. Dat is een maand later dan de vorige edities die telkens in september georganiseerd werden. Behalve een nieuwe datum zijn er ook extra keuzes voor de lopers. Ze kunnen naast een volledige marathon ook een halve marathon lopen of een parcours van 8 kilometer. De inschrijvingen voor alle afstanden starten vandaag om 11 uur. 

Alle lopers zullen iconische Antwerpen plaatsen en gebouwen passeren, zoals de Grote Markt, het Havenhuis en het MAS. Op de langere afstanden komen daar onder meer het justitiepaleis en het Schoonselhof bij. Inschrijven kost maximaal 21 euro voor de 8 kilometer, maximaal 40 euro voor de halve marathon en maximaal 95 euro voor de marathon. De eerste 3.000 lopers die inschrijven krijgen een korting en de eerste 1.000 betalen nog minder. 

Wie zich inschrijft voor de 8 kilometer, komt om 9 uur als eerste aan de start op 22 oktober. De deelnemers aan de halve marathon starten een half uur later. Het startschot voor de marathon wordt gegeven om 10 uur. Om 15.40 uur zouden de laatste lopers dan over de finishlijn moeten zijn. 

Meer informatie vind je op de website van de Antwerp Marathon.

Meest gelezen