Het hoofdkantoor van EDPnet in Sint-Niklaas
©Google Street View

Internetprovider EDPnet uit Sint-Niklaas overgenomen door Proximus voor 20,5 miljoen euro

EDPnet uit Sint-Niklaas, dat al sinds 1999 internetdiensten leverde, is overgenomen door telecombedrijf Proximus. Het bedrijf kwam vorig jaar in de financiële problemen. Voor klanten en personeel verandert er voorlopig niets.

EDPnet werd in 1999 opgericht in Sint-Niklaas, waar het ook zijn hoofdkantoor heeft. Het is een nichespeler, die zich vooral richt op mensen die geen klassiek tv-abonnement meer willen en aan een voordelige prijs onbeperkt op het internet willen surfen. Sinds enkele jaren bood het ook mobiele telefonie aan. Het huurde netwerkcapaciteit bij Proximus. EDPnet telde vorig jaar zowat 46.000 klanten voor vast internet en zo'n 20.000 voor mobiele telefonie.

Financiële problemen

EDPnet kwam vorig jaar in de financiële problemen. Het vroeg en kreeg bescherming tegen zijn schuldeisers van de rechtbank van Dendermonde. Maar onderhandelingen over een schuldherschikking draaiden op niets uit en dus werd door de rechter beslist dat de activa gecontroleerd zouden worden verkocht.

Proximus, Orange en Citymesh toonden interesse. Het was uiteindelijk Proximus dat het hoogste bod uitbracht: 20,5 miljoen euro. Het telecombedrijf verwerft de activiteiten van EDPnet in België en Nederland. Proximus belooft dat de klanten hun huidige diensten en voordelen kunnen behouden en gaat ook de zowat 40 personeelsleden in Sint-Niklaas aan boord houden.

Meest gelezen