Videospeler inladen...

Man in Amerikaans psychiatrisch ziekenhuis wordt hardhandig overmeesterd door 10 bewakers en overlijdt

In een psychiatrisch ziekenhuis in de Amerikaanse staat Virginia is een man overleden nadat 3 ziekenhuisbewakers en 7 agenten hem hadden overmeesterd. Op de bewakingsbeelden van het incident is te zien hoe de bewakers en agenten op de man liggen om hem onder controle te krijgen, waarna hij uiteindelijk stopt met bewegen. De ziekenhuisbewakers en de agenten worden beschuldigd van doodslag.

Op 3 maart wordt Irvo Otieno gearresteerd omdat hij verdacht wordt van een overval. Hij wordt opgesloten in de cel, omdat hij psychische problemen heeft en dus een gevaar vormt voor zichzelf of voor de maatschappij. Bij een controle en evaluatie van zijn mentale toestand in het ziekenhuis valt hij drie agenten aan. Op 6 maart wordt de man van de gevangenis naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht.

Als Otieno naar het psychiatrisch ziekenhuis gebracht wordt, loopt het mis. Beelden van de bewakingscamera's tonen hoe agenten en ziekenhuismedewerkers een agressieve Otieno met handboeien aan, een kamer binnen trekken, hem op de grond leggen en overmeesteren. Verder is het onduidelijk wat er exact gebeurt. Na 12 minuten stopt de man met bewegen en ademen.

Na het incident bellen verschillende medewerkers van het psychiatrisch ziekenhuis de hulpdiensten. Intussen wordt Otieno gereanimeerd, maar zonder succes. De 3 ziekenhuisbewakers en 7 agenten worden nu beschuldigd van doodslag op Irvo Otieno.

De advocaat van Otieno's familie vergelijkt wat er op de beelden te zien is met de moord op George Floyd, de zwarte man die in mei 2020 overmeesterd werd en stierf. De dood van George Floyd leidde wereldwijd tot veel protest tegen politiegeweld tegen mensen van kleur.

De familie zegt dat Otieno worstelde met een psychische aandoening, maar dat hij een empathisch persoon was. "Hij zorgde voor mensen. Hij vond het belangrijk dat mensen goed en gelijk werden behandeld. Dat was de kern van zijn opvoeding bij ons thuis."

BEKIJK - De bewakingsbeelden tonen hoe Irvo Otieno om het leven komt. OPGELET: schokkende beelden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen