Jonas Roosens

Provincie Limburg verlengt omgevingsvergunning Parelstrand in Lommel

De provincie Limburg heeft de omgevingsvergunning van het Parelstrand in Lommel verlengd. Hierdoor kan het vakantiepark verder uitgebaat worden. 

Het vakantiepark Parelstrand in Lommel had een aanvraag ingediend voor de hernieuwing van het milieuluik van de omgevingsvergunning om het park verder uit te baten. De provincie heeft daarvoor een goedkeuring gegeven. 

"Het gaat over het lozen van huishoudelijk afvalwater, het plaatsen van koelinstallaties, de opslag van propaangas", zegt gedeputeerde Inge Moors (CD&V). "Wat we niet vergund hebben, is een grondwaterwinning die redelijk uitgebreid was, omdat daar geen nood voor was. Wanneer het wel nodig is, voor bijvoorbeeld een zwembad in de toekomst, kan dat opnieuw aangevraagd worden. Maar nu hebben we daar een ongunstig advies voor gegeven." 

Naast toeristen en bewoners, verblijven er tot het einde van dit jaar ook nog zo'n 500 asielzoekers. 

Meest gelezen