Twee jaar cel voor dief die auto spoedarts stal in Blankenberge

Een 26-jarige Bruggeling is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel voor de diefstal van een wagen van een spoedarts. De man vermomde zich als arts in het ziekenhuis van Blankenberge en ging er nadien vandoor met een auto op de parking.

Op 19 november 2021 drong de man binnen in het AZ Zeno in Blankenberge. Hij droeg een doktersjas en deed zich voor als arts. Hij ging alle kamers binnen en stal een bos sleutels uit de tas van een spoedarts. Diezelfde avond stal hij ook nog 20 euro uit de handtas van een verpleegkundige. Hij ging er ook vandoor met de sportieve Audi A5 van de spoedarts die op de parking stond geparkeerd. Aan de slagboom van het ziekenhuis werd hij eerst nog tegengehouden, maar met een smoes kon hij toch doorrijden. Ook toen hij door zijn roekeloos rijgedrag werd tegengehouden door de politie, kon hij met een excuus de agenten om de tuin leiden. Hij maakte hen wijs dat zijn vrouw op het punt stond te bevallen. Na onderzoek van camerabeelden kon de man toch worden herkend. De auto werd vier dagen later teruggevonden.

Strafvermindering

De man, die al sinds 2017 elk jaar minstens één veroordeling opliep voor diefstal, inbraak of drugs, kreeg in Brugge 37 maanden cel maar ging in beroep. Het hof vond nu dat er redenen waren om de straf te verlagen en hem nog een kans te gunnen. De straf werd verlaagd naar twee jaar omdat ze werd gevoegd bij een eerdere veroordeling voor diefstal.

Meest gelezen