BRUZZ

Vandalen besmeuren winkels in Dansaertstraat in Brussel met graffiti

Op verschillende etalages van winkels in de Antoine Dansaertstraat in het centrum van Brussel is graffiti aangebracht. De politie is een onderzoek gestart. 

“Er zijn deze ochtend graffiti en tags vastgesteld op verschillende voorgevels in de Dansaertstraat”, zegt Sandra De Tandt, woordvoerder van politie Brussel Hoofdstad-Elsene. "Onze ploegen zijn deze morgen ter plaatse geweest om de nodige vaststellingen te doen bij vier huisnummers." Het is voorlopig wel nog te vroeg om te zeggen of er getuigen zijn. "Het dossier moet nog worden opgesteld."

De boodschappen keren zich tegen de rijken

Liesbeth Meert, Linders

Onder andere op de voorgevel van de winkel van modemerk Essentiel Antwerp staat in witte letters “trop chèr” (te duur). En ook Linders, dat uniformen en toga’s verkoopt, werd slachtoffer. "Dit is de eerste keer", zegt Liesbeth Meert van Linders. "De boodschappen keren zich tegen de rijken. Op onze etalage staat te lezen 'Nik les riches', rijken zijn niet meer welkom in de stad. Volgens de opschriften moeten zij de stad verlaten."

Camera's

Meert vermoedt dat het gaat om een organisatie die zich tegen rijken keert. "Hetzelfde is gebeurd in Parijs, daar werd de winkel van Dior beklad met dergelijke opschriften, maar of dat dezelfde mensen zijn of organisatie, dat weet ik niet. We moeten nu het onderzoek afwachten. Alleen, de camera's die hier in de Dansaertstraat hangen, werken niet meer. Dus het zal niet evident zijn." 

Intussen is aan de winkels beloofd dat de stad Brussel zal helpen met het verwijderen van de graffiti. "Het is niet evident om dit weg te halen", zegt Meert nog. "Het product zit ook nog op de blauwe stoepstenen. Maar de stad zou een speciaal product hebben om dit te verwijderen."

BRUZZ

Meest gelezen