Google maps

Verlichting op rotonde in Schriek wordt 's nachts weer aangestoken op vraag van buurtbewoners

In Schriek (Heist-op-den-Berg) zal de straatverlichting op een rotonde 's nachts opnieuw aangestoken worden. Eerder klaagden buurtbewoners dat het er te donker was, nadat er sinds begin dit jaar al zes ongevallen waren gebeurd. Het zal nog wel maximaal twee weken duren vooraleer het licht opnieuw aangaat.

In Schriek, bij Heist-op-den-Berg, zal de verlichting toch weer worden aangezet op de rotonde aan de Kapelstraat, de Langstraat en de Tuindijk. De verlichting werd daar begin januari tussen 23 uur en 5 uur gedoofd om energie te besparen. Sindsdien gebeurden er al zes ongevallen. Enkele buurtbewoners klaagden die situatie aan, sommigen hadden zelfs al opnieuw kerstverlichting gehangen. 

Gisteren besliste de gemeente om de vragen van de buurtbewoners ter harte te nemen. "Nadat we met Fluvius hebben bekeken wat er mogelijk is, bleek dat we op korte termijn de verlichting in het midden van de rotonde tussen dit en twee weken opnieuw kunnen laten branden", vertelt schepen van mobiliteit Katleen Vantyghem (N-VA). Het gaat dan om de paal in het midden van de rotonde die er onlangs geplaatst is geweest.

Oude rotonde

"De verlichting in de andere starten rond de rotonde zal nog niet op zo'n korte termijn weer aangezet kunnen worden", laat Vantyghem nog weten. De schepen benadrukt daarnaast dat de rotonde oud is, wat volgens haar misschien ook en reden is voor de vele ongevallen.

Meest gelezen