Marko Milivojevic (Pixnio)

As geeft negatief advies over uitbreiding Sentower Park in buurgemeente Oudsbergen

De volledige gemeenteraad van As heeft een negatief advies gegeven over de uitbreiding van Sentower Park in Oudsbergen. Sentower Park organiseert onder meer paardenevenementen. Het transport van de dieren verloopt nu al via het centrum van As. Het gemeentebestuur vreest dat het zwaar verkeer door de uitbreiding nog zal toenemen, terwijl ze het centrum net meer autoluw wil maken.

De gemeente As is bezorgd dat het zwaar verkeer, zoals paardentrailers, zal toenemen als Sentower Park in Oudsbergen uitbreidt. De gemeenteraad heeft daarom gisterenavond eensgezind een negatief advies gegeven over de uitbreiding van Sentower Park. In januari keurde de provincie Limburg een voorontwerp van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan goed. Daarover loopt er nog tot 13 april een openbaar onderzoek.

"De gemeenteraad heeft een adviesaanvraag gekregen over de uitbreiding van Sentower Park in Oudsbergen", zegt burgemeester Tom Seurs (Voluit!). "Het is niet zo dat de gemeenteraad tegen de uitbreiding is. Het gaat vooral over mobiliteit: we merken nu al heel wat drukte in het centrum van As. De uitbreiding gaat nog meer drukte creëren. We gaan hier tienduizenden vrachtwagens door ons centrum krijgen. Dat kan absoluut niet de bedoeling zijn."

Zwaar verkeer uit centrum houden

De gemeente wil het centrum net verkeersluwer maken. "We willen het zwaar verkeer uit ons centrum houden en dat kan niet op deze manier", zegt burgemeester Seurs. "We vragen aan de provincie en vooral aan gemeente Oudsbergen om het mobiliteitsverhaal opnieuw kritisch te bekijken."

Het gemeentebestuur stelt de Weg naar Zwartberg en de industriezone Opglabbeek voor als alternatieve route tussen de E314 en Sentower Park.

Meest gelezen