foto: Radio 2

Explosie in Balen blaast gevel van magazijn van cateringbedrijfje weg

In de Heibloemstraat in Balen is er een explosie geweest, waarbij de loods van een cateringbedrijfje en een woning zwaar beschadigd raakten. Er is geen brand ontstaan en er zijn geen gewonden. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, mogelijk gaat het om een gasontploffing.

De ontploffing vond deze middag rond 16 uur plaats in de Heibloemstraat in Balen, aan een loods achter een woning. "De gevel van de loods van een cateringbedrijfje is helemaal weggeblazen", zegt Filip Kenis van Brandweerzone Kempen. "Ook een deel van de woning raakte zwaar beschadigd." Er vielen geen gewonden. 

De oorzaak is nog onbekend, maar de brandweer vermoedt dat het om een gasontploffing gaat. "We denken dat er een gasophoping was in de kelder van de loods. Er staan ook cateringwagens binnen en gasflessen gestockeerd. Vermoedelijk is daar iets misgelopen."

De brandweer voert nu gasmetingen uit en is de loods aan het verluchten, zodat er geen nieuwe ontploffingen kunnen plaatsvinden.

Meest gelezen