Hasselt opent acht extra Digipunten

Eind dit jaar zullen er in Hasselt negen Digipunten zijn. Dat zijn punten waar mensen met vragen over hun computer, tablet of smartphone naartoe kunnen. Niet enkel senioren kunnen er naartoe, ook jongeren met problemen zijn er welkom. De eerste drie punten zullen op 17 april opengaan. 

Van Itsme tot je digitale facturen. Welk probleem je ook hebt, de Hasseltse Digipunten kunnen je helpen. “We merken dat na corona de mensen verplicht zijn geworden om alles digitaal te doen. Daarom kwamen de digitale dinsdagen en donderdagen aan ‘t Scheep. Maar ondertussen is de vraag veel groter geworden. Daarom zullen er acht extra digipunten komen in Hasselt”, zegt schepen van digitalisering Frank Dewael (Open VLD).

Van Kermt tot Stevoort

“We gaan nu beginnen op 17 april met het uitbreiden van het Digipunt aan ’t Scheep. Daar kan je dan ook laptops uitlenen. Daarna komt er in het Wijkpunt in Kuringen en in De Brug in de Katarinawijk een Digipunt. Later kan je met digitale problemen ook langsgaan bij de Lokale Dienstencentra Stadspark en Banneux, ontmoetingscentrum Steborg in Stevoort, Domo Runkst, Seniorenloket Kermt en de Student Hotspot in de Kempische Wijk”, zegt Dymfna Meynen, Schepen van de Hasselaar (N-VA).

Het was mooi om te zien hoe graag mensen willen helpen
Lieve Meyers, Coördinator Digipunten

“We hebben verschillende vrijwilligers die willen helpen. Niet iedereen heeft een ICT-achtergrond, daardoor blijft het vaak ook laagdrempelig. En het zijn niet enkel studenten die vrijwilligen. Er zijn ook senioren die je met alle plezier helpen”, zegt Meynen. “Het was mooi om te zien hoe graag mensen willen helpen”, vervolledigt Lieve Meyers, coördinator van het project. “We deden een kleine oproep en meteen schreven er zich zo’n 18 vrijwilligers in.”

Niet enkel senioren

Dat enkel senioren die hulp nodig hebben, ontkent schepen Dewael. “Het gaat breder dan dat. We willen alle Hasselaren die ouder zijn dan 18 jaar betrekken. Het is niet omdat je weet hoe Facebook werkt, dat je weet hoe je je administratie moet doen of je facturen moet betalen”, klinkt het. 

Ook de minder mobiele mensen kunnen terecht bij de digipunten. “Deze mensen kunnen hun probleem online melden. Dan zal een van onze vrijwilligers de hulp aan huis doen. Dit is ook weer volledig gratis. Als je zo’n melding hebt gedaan, krijg je van ons ook een foto met de vrijwilliger via je mail. Zo weet je wie er je komt helpen als de vrijwilliger aan de deur staat”, zegt Lieve Meyers. 

Meest gelezen