Jazzfontein in Tervuren spuit opnieuw water: “Vanaf Pasen krijgt iedereen weer een blij en muzikaal onthaal”

De bekende jazzfontein op de rotonde voor het Koloniënpaleis in Tervuren spuit binnenkort weer water. De fontein stond een jaar lang droog door een technisch defect en de droogte. Maar vandaag wordt de fontein getest en spuiten de dieren opnieuw water. 

Wie Tervuren binnenrijdt krijgt binnenkort opnieuw een warm onthaal van de jazzfontein op de rotonde voor het Koloniënpaleis. “De fontein is een ontwerp van Tom Frantzen, waar exotische dieren een jazzband voorstellen. Onder meer een nijlpaard en een pelikaan spuwen water. Het geeft de mensen een blij en muzikaal onthaal”, vertelt burgemeester Marc Charlier (N-VA). 

Jaar lang droog

De fontein stond een jaar lang droog omwille van verschillende redenen. Vorig jaar werd er een lek ontdekt dat schade veroorzaakte aan de pompen. Op de wisselstukken was het lang wachten. Wanneer de fontein in augustus eindelijk hersteld was, gooide de alarmfase voor de droogte alweer roet in het eten. “Dat waren uitzonderlijke omstandigheden. Een fontein is niet gemaakt om droog te staan. Vandaag wordt de fontein getest en kan hij hopelijk voor de paasvakantie weer spuiten tot het begin van de vorst in oktober, november”, vertelt de burgemeester. 

Vraag van de burgers

Ook de inwoners van Tervuren zijn blij dat hun bekende fontein binnenkort weer water spuwt. “Vanochtend vroeg mijn kapper zelfs nog wanneer de fontein terug zou spuiten”, aldus Charlier. 

Meest gelezen