Foto ter illustratie
Radio 2

Man die hand in paard steekt op filmset in Leuven veroordeeld tot 3 maanden cel

Een man uit Leuven is veroordeeld tot drie maanden cel en een geldboete van 480 euro voor de mishandeling van een paard. De feiten speelden zich af op de filmset van een televisiereeks, op het Ladeuzeplein. 

Het was tijdens filmopnames van "Theodosia", een reeks van streamingplatform HBO Max, dat de Leuvenaar een paard op de set mishandelde. De man streelde eerst enkele paarden, om daarna met zijn hand de vulva van een van de paarden meermaals te penetreren. Een getuige zag alles gebeuren en kon de feiten filmen. 

In de rechtbank betwistte de beklaagde de feiten. Maar voor de rechter was het duidelijk. "De verklaring van de getuige was vrij gedetailleerd", zei de rechter. "Het gaat om ernstige feiten. Pervers gedrag tegenover dieren kan niet getolereerd worden. Het paard kon zich niet verweren en kan zelf niet aangeven dat het pijn heeft." 

De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden en een geldboete van 480 euro. 

Meest gelezen