vrtnws

Taxichauffeurs en broers die collega beschoten in Brugge, krijgen 10 en 4 jaar cel

Twee broers en taxichauffeurs die in Brugge een collega hebben beschoten, zijn in beroep veroordeeld tot 10 en 4 jaar cel. De twee reden een collega klem in het centrum van Brugge en schoten op de zijkant van zijn wagen. De kogel kwam via het raam in de nek van de chauffeur terecht, net naast de halsslagader. De man overleefde de aanslag. De schutter die tien jaar kreeg moet meteen de cel in.

De feiten dateren van vijf jaar geleden. In 2018 ontstond er een ruzie tussen twee taxichauffeurs aan het station van Brugge. Het kwam tot een slaande ruzie waarop één van hen zijn broer optrommelde. Elk in hun wagen zetten ze de achtervolging op de andere man in. In de Vlamingstraat reden ze hem klem en schoten op de zijkant van de wagen. De kogel kwam via het raam in de nek van de chauffeur terecht. De kogel raakte net niet de halsslagader en de chauffeur overleefde de aanslag.

Ook in beroep zelfde straf

De schutter kreeg in eerste aanleg tien jaar cel, zijn broer vier jaar. Beiden vroegen in beroep een straf met uitstel. Volgens de advocate van de schutter maakte de chauffeur een onverwachte beweging waardoor hij een schot loste. De procureur-generaal vond dat beide broers even schuldig waren aan poging tot moord en vroeg voor beide tien jaar. Het Hof van Beroep in Gent oordeelde dat de straffen die in Brugge werden uitgesproken, correct waren en bevestigde het vonnis. De schutter moet wél onmiddellijk naar de gevangenis. Zijn broer zal zich later bij de gevangenis moeten aanmelden.

Meest gelezen