© VRT

Actrice Lynn Van Royen kondigt tweede seizoen aan van fictiereeks Arcadia: "Ik zou nooit in Arcadia willen leven"

Er is nog maar één aflevering van de nieuwe fictiereeks Arcadia uitgezonden op Eén en nu al kondigt actrice Lynn Van Royen aan dat er een tweede seizoen komt. Dat vertelde ze vanmorgen in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2.  

Afgelopen zondag startte de gloednieuwe fictiereeks "Arcadia" op Eén en VRT MAX. "Arcadia" neemt je mee naar een nabije toekomst, een nieuwe ideale wereld, waar elke burger een score heeft die de levenskwaliteit beoordeelt. 

Actrice Lynn Van Royen speelt in de serie het personage Luz. Ze zit ergens op het autismespectrum. Haar vader beïnvloedt de score van zijn dochter om haar te beschermen. 

"Ik ben gaan praten met ouders die een kind hebben dat een vorm van autisme heeft. De kenmerken zijn voor elk individu zo specifiek, dat ik echt stukjes kon kiezen die passend waren voor Luz. De scène met de oorringen die je in de eerste aflevering ziet, is uit het leven gegrepen", vertelt Van Royen in 'Goeiemorgen Morgen! op Radio2. 

BELUISTER - Lynn Van Royen vertelt over haar rol in de nieuwe fictiereeks Arcadia

"Ik denk dat er een coup gepleegd is op de koepel", vertelt Van Royen tijdens de uitzending. "Niemand weet echt wat er aan de hand is. De koepel is het overschouwend orgaan. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is, maar het is duidelijk dat er veel slachtoffers gevallen zijn." 

Er komt een tweede seizoen

In de reeks spelen Nederlandse en Vlaamse acteurs naast elkaar. "Ik heb er nooit moeite voor gedaan om mijn uitspraak aan te passen", vertelt Van Royen. "Het was ook niet nodig voor mijn rol. Luz spreekt sowieso op een andere manier. Het personage van mijn collega Gene Bervoets heeft bijvoorbeeld wel een heel nette uitspraak die naar het Nederlands neigt."

In de uitzending vertelt Van Royen ook dat er een tweede seizoen komt van Arcadia. "Ik denk wel dat ik dat al mag zeggen. Maar wat er met Luz gebeurt, dat kan ik uiteraard niet verklappen."  

Meest gelezen