Jelle Houwen

Hoffelijke tachtiger rijdt in de gracht in Bovekerke

Een man van 80 die zich hoffelijk wou gedragen in het verkeer moest zelf uit zijn voertuig bevrijd worden in Bovekerke (Koekelare). De man wou op een smalle weg plaatsmaken voor een tegenligger, maar reed zijn auto zelf in de gracht. De man moest niet naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde donderdagmiddag op een smalle, landelijke weg in Bovekerke. De tachtiger wou uitwijken voor een taxi van ziekenvervoer en reed achteruit op de zachte berm. Die was door de regen modderig geworden, waardoor de man zich vastreed. Om weg te kunnen rijden gaf hij extra gas, maar plots schoot zijn wagen volledig achteruit. Daardoor belandde de auto in de gracht. De dame van het ziekenvervoer belde meteen de hulpdiensten.

Hulpdiensten

De brandweer van Koekelare en Diksmuide kwamen langs om de auto uit de gracht te takelen. "De auto van de man hing schuin in de gracht. De man is slecht te been en geraakte daar onmogelijk op eigen kracht weer uit", zegt Filip Vandenberghe van de brandweer. De man werd verzorgd in een ziekenwagen en moest niet naar het ziekenhuis overgebracht worden. Zijn auto is getakeld. 

Meest gelezen