foto: Campus Vesta

Jobinfodag bij politieschool Campus Vesta in Ranst: "In heel wat politiezones staat het water aan de lippen door personeelstekort"

De politieschool op Campus Vesta in Emblem houdt morgen een jobinfodag. Ze hopen kandidaten te vinden voor de opleiding tot politieagent. In het totaal staan er bij de politiezones in de provincie Antwerpen 270 vacatures open, waarvan 170 bij de politiezone Antwerpen. Door de grote concurrentie op de arbeidsmarkt is het moeilijk om geschikt personeel te vinden. 

De lokale politiezones in de provincie Antwerpen hebben het moeilijk om hun openstaande vacatures in te vullen. In het totaal staan er zo'n 270 vacatures open, waarvan 170 bij de politiezone Antwerpen. Daarom wordt dit weekend een jobinfodag gehouden op Campus Vesta in Ranst, waar de opleidingen tot politieagent georganiseerd worden. 

"In heel wat politiezones waar er echt een groot tekort is, staat het water bijna aan de lippen", zegt Wendy Van den Branden, directeur van de politieschool. Volgens haar is de concurrentie op de arbeidsmarkt zo groot, dat het moeilijk is om geschikt personeel te vinden. "In onze opleiding zijn er meer plaatsen dan kandidaten."

Jobinfodag

Wie politieagent wil worden, kan bij de politiezone Antwerpen rechtstreeks solliciteren. Voor alle andere politiezones moet je je eerst inschrijven voor selectieproeven via de recruteringswebsite van de politie. "Op de jobdag op Campus Vesta morgen stellen alle politiezones zich voor, en krijg je meer informatie over hoe de selectie eruit ziet en wat de fysieke proeven inhouden" zegt Van den Branden."Er is ook een mogelijkheid om de voertuigen en materialen te zien. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk geïnteresseerden zo ver krijgen om zich in te schrijven voor de selectieproeven."

Meest gelezen