Foto: Bas Dewilde

Leerlingen van Kortrijkse academie maken minigolfparcours geïnspireerd op topwerken uit de kunstgeschiedenis

In de kunstacademie aan de Houtmarkt in Kortrijk kan je dit weekend indoor minigolf spelen op een parcours dat gemaakt is door leerlingen. Iedere golfbaan is geïnspireerd op een belangrijk schilderij uit de kunstgeschiedenis, van Van Gogh bijvoorbeeld of Mondriaan.

Het idee voor het kunstige minigolfparcours komt van leerkracht Manon De Craene. "Ik houd wel van minigolfen", zegt ze, "maar toen ik op vakantie ging spelen op zo'n typisch betonnen parcours, viel het mij op hoe brak en saai die terreinen vaak zijn. Dat kan beter, dacht ik. Dus heb ik samen met mijn leerlingen een eigen minigolf ontworpen."

Golfen op een Van Gogh

De verschillende stops op het parcours zijn geïnspireerd op belangrijke kunstwerken uit de geschiedenis. "De kus, van Gustav Klimt bijvoorbeeld, maar ook De Waterlelies van Claude Monet of de composities van Piet Mondriaen. 't Is eigenlijk een tocht doorheen de kunstgeschiedenis", vertelt Manon. "De grootste uitdaging voor de leerlingen was om die tweedimensionele werken om te zetten naar iets driedimensioneels. Maar het is goed gelukt, ik ben tevreden met het resultaat."

De bezoekers moeten vooral genieten van het parcours en plezier beleven. "Al verwachten we natuurlijk dat mensen zullen geprikkeld raken door de creaties en nieuwsgierig worden naar de achtergrond van de werken en de geschiedenis ervan. We hebben dan ook medewerkers voorzien om telkens wat uitleg te geven." 

Enkel twee dagen open

Het parcours bestaat uit 17 holes en is enkel dit weekend open voor het grote publiek. Om te spelen moet je vooraf wel inschrijven, via "academie@kortrijk.be".

Foto: Bas Dewilde

Meest gelezen