radio2

Limburg.net vraagt om afvalzakken goed toe te binden, voorbeeldige inwoners van Ham krijgen bedankje

Limburg.net lanceert een campagne om inwoners uit Limburg en Diest aan te sporen om hun afval correct klaar te zetten voor de vuilniswagen. Zo mogen de afvalzakken niet te zwaar zijn en moeten ze goed toegebonden worden. Inwoners in Ham die dat goed doen, werden vanochtend beloond met een roos en een bedankbriefje.

"Zorg dat je afval van 't straat geraakt" is de slogan van de nieuwe campagne waarmee Limburg.net wil benadrukken dat het belangrijk is om je afval correct aan te bieden voor de ophaling. Alle gezinnen uit Limburg en Diest krijgen een folder in de brievenbus en daarnaast start er een grote mediacampagne.

Een delegatie van de afvalintercommunale ging vandaag op pad in Ham, om mensen te belonen die hun afval op de juiste manier aanbieden. Zij kregen een roos en een bedankkaartje. De mensen die hun afvalzakken niet correct klaargezet hadden, werden hierop gewezen en kregen tips om het beter te doen.

Een voorbeeld van een correct gesloten afvalzak.
radio2

Veiligheid afvalophalers

"Er zijn belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als het gaat over het correct aanbieden van afvalzakken", zegt Luc Wouters (CD&V), voorzitter van Limburg.net. "Je moet denken aan de gezondheid en veiligheid van de afvalophalers. Er mogen geen scherpe voorwerpen in de zakken zitten en de zakken mogen niet te zwaar zijn."

"In Ham werken we met het Optimo-systeem, wat betekent dat er 1 vrachtwagen langskomt die alle afvalsoorten ophaalt. Nadien worden het afval gesorteerd op basis van de kleur van de zak. De zakken moet daarom goed gesloten zijn, zodat het afval er niet uit kan vallen en de juiste afvalzak bij de juiste afvalverwerker terechtkomt. Over het algemeen gebeurt dat hier in Ham heel goed", aldus Wouters.

Steven Belen is een van de inwoners die in de bloemetjes werd gezet omdat hij zijn afvalzakken correct had aangeboden. "Het is fijn dat ik er een beloning voor krijg, maar ik vind het vanzelfsprekend dat je je afvalzakken correct sluit en het afval goed sorteert", besluit hij.

Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net, bedankte inwoner Steven Belen met een roosje en een bedankkaartje omdat hij zijn afvalzakken correct aangeboden heeft.

Meest gelezen