Na anderhalf jaar sluiting heropent kunstencentrum STUK in Leuven op 8 juni

Het kunstencentrum STUK aan de Naamsestraat in Leuven, dat al anderhalf jaar dicht is, gaat weer open op 8 juni. In november 2021 ging het STUK dicht voor een grondige renovatie. Er is vooral gewerkt aan het energiezuinig en toegankelijk maken van het gebouw.

Kunstencentrum STUK in Leuven zal vlak voor de zomer opnieuw de deuren openen. Het kunstencentrum was gesloten van november 2021 voor een grondige renovatie en zou normaal eind vorig jaar al heropenen. Maar de verbouwing liep vertraging op en het centrum heropent nu op 8 juni.

De renovatie van het STUK had vooral te maken met energiebesparende maatregelen en de toegankelijkheid van het gebouw. "We hebben meer dan 200 ramen vervangen en goed geïsoleerd dubbel glas geplaatst", vertelt directeur Steven Vandervelden. "Om het kunstencentrum toegankelijker te maken, hebben we verhogingen weggewerkt en komen er twee liften bij. Zo kunnen ook mensen die moeilijk te been zijn ons bereiken."

Op 8 juni heropent STUK zijn deuren voor de nieuwe editie van Artefact, die dit jaar in het teken van extase staat.

Meest gelezen