Op- en afrit aan Sportpaleis in Antwerpen dit weekend opnieuw dicht door werken aan Oosterweelverbinding

Dit weekend zullen de op- en afrit Deurne aan het Sportpaleis opnieuw volledig afgesloten worden voor werken. Vanaf zaterdagochtend om middernacht tot maandagochtend kan je de Antwerpse ring daar niet meer op of af.

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart zullen de op- en afrit Deurne op de Antwerpse ring afgesloten zijn voor het verkeer. Plaatselijk zal ook het kruispunt aan het Sportpaleis tijdelijk voor een deel onderbroken zijn en dat niet voor het laatst. "De buurt van het Sportpaleis zal in 2023 regelmatig hinder ondervinden. Het is dit jaar voor ons een heel belangrijke werf. We hebben daar veel kabels en leidingen te verleggen", vertelt Annik Dirkx van Lantis, dat de werken uitvoert.

Oosterweel

De werken kaderen allemaal in de nieuwe Oosterweelverbinding. De omgeving van het Sportpaleis zal er op termijn dan ook helemaal anders uitzien. Zo wordt het kruispunt vlak bij de concertzaal verlegd. Tot die tijd zal er geregeld hinder zijn voor het verkeer. "Vanaf april gaan we het verkeer dat nu onder het viaduct van Merksem rijdt, samenbrengen op één rijrichting. Op termijn zal dat viaduct verdwijnen en wordt het verkeer deels onder de grond gebracht", aldus nog Dirkx.

Omleidingen

Tijdens de werken kan je dit weekend een omleiding volgen via Merksem, Borgerhout en Wommelgem. Wanneer je richting Brussel of Gent rijdt kan dat via de Noordersingel richting Borgerhout. Als je richting Deurne rijdt, neem je de afrit Borgerhout of Merksem. Het verkeer dat van de E313 komt, gebruikt de afrit Wommelgem. Dan kan je de Antwerpse Ring bereiken via het kruispunt bij Schijnpoortweg en het Sportpaleis.

Oosterweelverbinding

Meest gelezen