Rechtbank van Mechelen veroordeelt man tot celstraf met uitstel omdat hij tweejarige dochter sloeg

Een 50-jarige man is door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn dochter van twee. De vader moet niet naar de cel als hij zich laat behandelen voor zijn agressieprobleem.

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een vader veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn tweejarige dochter. De moeder van meisje filmde hoe de vader hun dochter meermaals hard op de billen sloeg. Ze stapte met de beelden naar de politie. Het meisje huilde onophoudelijk en wilde niet slapen en de man dacht dat een paar klappen het probleem zouden oplossen.

De vader is van Senegalese afkomst en was er destijds van overtuigd dat hij niets verkeerds had gedaan. Volgens de man hebben ouders het recht om hun kinderen op te voeden hoe ze dat willen en horen een paar tikken bij de opvoeding.

Contactverbod

Daar was de rechter het niet mee eens en ook de procureur had geen begrip voor het agressieve gedrag van de man. "Het ging hier niet over enkele tikken, maar om ongenadig harde slagen. De peuter was overstuur, maar werd door de klappen alleen maar meer overstuur." 

Na de melding bij de politie volgde het Agentschap Opgroeien het gezin een tijdje op en kreeg de man een tijdelijk contact- en huisverbod. Volgens zijn advocaat ziet de vader intussen in dat hij in de fout ging en heeft hij het contact- en huisverbod goed nageleefd. "Hij stond toen onder enorm veel stress, die is nu veel minder waardoor de rust in het gezin is teruggekeerd."

De man kreeg een celstraf van acht maanden met probatie-uitstel. Dat betekent dat hij niet naar de gevangenis moet als hij zich laat begeleiden voor zijn agressieprobleem. Hij moet ook een cursus volgen over opvoeden in België. 

Meest gelezen