© Jelle Houwen

Werkstraf en geldboete voor papa die steelt in Plopsaland: "De kinderen zijn erg verdrietig, ze mogen nu niet meer naar het park en zijn de dupe"

Een man van 38 uit Oostende heeft een werkstraf van 75 uur en een boete van 800 euro gekregen. Hij werd betrapt tijdens een diefstal in Plopsaland De Panne en sloeg daarop de winkelbediende. De man vroeg aan de rechter een milde straf en haalde daarvoor een opvallende reden aan. "Door de feiten werd zijn abonnement stopgezet en daar zijn de kinderen de dupe van", zei zijn advocaat. 

In de zomer van vorig jaar ging de man samen met zijn vrouw en kinderen naar het pretpark in De Panne. “In een van de winkels werd hij betrapt toen hij een boek aan het stelen was”, zei het openbaar ministerie. “De man ontkende, maar aan de kassa bleek dat hij het boek niet had betaald. Daarop ontstond een discussie met de winkelbediende, waarbij de man verbaal agressief werd en de winkelbediende een slag op de kin gaf. De politie werd erbij gehaald en in de buggy van de kinderen werd in totaal voor 122 euro aan gestolen spullen gevonden uit de winkel.”

Abonnement stopgezet

De advocaat van de man hoopte dat de rechter mild was: "Want eigenlijk werd hij al flink gestraft. Ze moesten het park die dag verlaten, met wenende kinderen en een kwade vrouw tot gevolg. Daarbovenop werd ook het abonnement van de man stopgezet. Plopsa liet hem weten dat hij niet meer welkom is en dat hij zijn abonnement niet meer mocht verlengen. De kinderen zijn nu erg verdrietig, want zij zijn de dupe.”

De rechter legde uiteindelijk geen celstraf op, maar veroordeelde de man tot een werkstraf van 75 uur en een boete van 800 euro. Plopsaland kan zich later nog burgerlijke partij stellen. 

Meest gelezen