Alle kandidaten voor de Eifeesten
© DOORN

Verkiezingen Eierboer en Eikoningin vallen voor de eerste keer op dezelfde dag in Kruisem

De verkiezingen voor de Eifeesten zullen voor de eerste keer plaatsvinden op dezelfde dag. Vijf mannen en twaalf vrouwen strijden er begin volgende maand voor de titel van Eierboer en Eikoningin. De Eifeesten vallen samen met het paasweekend en lopen van 7 tot 10 april.

Kruisem heeft het programma voor de 67ste editie van Eifeesten bekendgemaakt. Traditioneel wordt de verkiezing voor Eierboer op de zaterdag van het Eierweekend gehouden. Maar dit jaar komt de gemeente met een primeur: de verkiezing valt voor het eerst samen met de verkiezing voor Eikoningin op zondag 10 april. 

Kandidaten

Voor de verkiezing van Eierboer hebben vijf mannen zich kandidaat gesteld. Twaalf vrouwen doen een gooi naar de titel van Eikoningin. De verkiezingen lokken elk jaar duizenden mensen naar deelgemeente Kruishoutem. "En ook op zaterdag kunnen ze tal van activiteiten verwachten", zegt organisator Lander Piens. "Vanaf de avond organiseren we de Nacht van het Ei, een avond vol ambiance met een mix van schlagerzangers en muziekbandjes."

Meest gelezen