Nicolas Maeterlinck

Dit weekend extra verkeershinder aan werken E40 in Erpe-Mere door bijkomende herstellingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht dit weekend bijkomende verkeershinder voor wie op de E40 langs de werf in Erpe-Mere moet. Sinds juli vorig jaar moet het verkeer daar al de middenberm oversteken. Dat heeft voor extra beschadigingen veroorzaakt die AWV dit weekend gaat herstellen. Dat kan hinder geven van vrijdagavond tot zondagnamiddag. 

In Erpe-Mere is het Agentschap Wegen en Verkeer al sinds juli bezig met de vervanging van twee bruggen over de E40. Het verkeer moet er de middenberm oversteken en wordt zo langs de werf geleid. Door de belasting van al het verkeer daar zijn de betonnen kantstroken van de snelweg ter hoogte van die oversteek beschadigd. Om verdere schade te voorkomen, wil AWV onmiddellijk herstellingen doen. 

Daarvoor moet de aannemer in de richting van Brussel één rijstrook afsluiten. Het verkeer richting Brussel zal daarom tussen vrijdag 20.00 uur en zondag 16.00 uur over twee in plaats van drie rijstroken moeten rijden. 

Snel hardend beton

Er wordt gewerkt met snel uithardend beton om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Het beton heeft na de aanleg ongeveer 36 uur nodig om uit te harden. "Er zal na de aanleg dus niet altijd activiteit te zien zijn op de werf, maar het beton is gedurende die tijd wél hard aan het werk", legt woordvoerder Jef Schoenmaeckers uit.

Tegen zondagnamiddag zou het beton stevig genoeg moeten zijn om het verkeer er weer te laten overrijden.

Meest gelezen