Vijf verdachten opgepakt in Borgerhout die explosief wilden laten ontploffen

In Borgerhout zijn vijf verdachten opgepakt die plannen hadden om een springtuig te doen ontploffen. Volgens het parket gaat het om twee Belgen en drie Nederlanders. Ooggetuigen hadden de verdachten opgemerkt en de politie verwittigd. De ontmijningsdienst DOVO heeft het explosief gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

In de omgeving van de Statielei in Borgerhout heeft de politie afgelopen nacht vijf verdachten opgepakt die van plan waren een springtuig te laten ontploffen. "Het gaat om twee Belgen van rond de 20 jaar en drie Nederlanders, waarvan er een minderjarig was", vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. Ooggetuigen hadden de verdachten opgemerkt en de politie verwittigd.

"De ontmijningsdienst DOVO heeft het explosief meegenomen en op een veilige locatie gecontroleerd laten ontploffen", klinkt het nog. Het parket onderzoekt nu de betrokkenheid van de verschillende verdachten, en ook of er een link is met het drugsmilieu. De politie nam alvast een Nederlands voertuig in beslag.

Meest gelezen