De kinderen werden luid aangemoedigd, onder meer door de eigen ouders.
Koen Theuns

300 kinderen rijden hun eigen Ronde van Vlaanderen in Brugge als echte Flandriens in slecht weer 

Een week voor de echte Ronde van Vlaanderen konden driehonderd kinderen al eens oefenen in Brugge. In het Minnewaterpark stond zondag een miniatuurversie van de wielerklassieker op het programma voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het slechte weer kon de pret niet bederven.

Het Minnewaterpark in Brugge is meestal een plek voor een romantische wandeling, maar dit weekend waren kinderen er baas op hun fiets. Een mini-versie van de Ronde van Vlaanderen was het, in de stad waar Vlaanderens Mooiste volgende week start. Al had het evenement door de aanhoudende regen meer weg van een cyclocross. 

"Wat meer zon was misschien leuker geweest", zegt organisator Lieven Van Belle. "We hebben uiteindelijk de weersomstandigheden gekregen die een Vlaamse klassieker waardig waren. De kinderen zijn er vol voor gegaan, sommigen kwamen volledig beslijkt over de meet. Het is leuk om te zien dat ze zich van dat weer niets hebben aangetrokken. Het zijn echte Flandriens."

(Lees verder onder de foto)

Het parcours deed wat denken aan dat van een cyclocross.
Koen Theuns

Voor de verschillende leeftijdscategorieën samen stonden 300 kinderen aan de start. Het evenement was volledig volboekt en, ondanks het weer, is toch zo goed als iedereen afgekomen. Ook improvisatietheater Kartje Kilo was present.

Fietsen voor de fietsbieb

De actie komt van beweging.net. De organisatie wil op die manier de opening van de honderdste Fietsbib in de kijker zetten, want daar kunnen ouders en grootouders tegen een kleine vergoeding kinderfietsen ontlenen. "Onze eerste Fietsbieb hebben we in Brugge geopend. De terugkeer van De Ronde naar Brugge was een mooie gelegenheid om dit evenement op deze plaats te organiseren", besluit Van Belle.

De kinderen en de ouders amuseerden zich.

Videospeler inladen...

Meest gelezen