Vier Nederlanders omgekomen bij ongeval op Duitse snelweg

Bij enkele op elkaar volgende ongevallen op de Duitse snelweg A3 bij Emmerich zijn vier Nederlanders om het leven gekomen. Bij het ongeval waren drie Porsches met een Nederlands kenteken betrokken. 

Een zwarte dag op de Duitse weg vandaag. Het begon toen vanochtend een auto met twee inzittenden van de rijbaan slipte op de snelweg A3 bij Emmerich in Duitsland. De auto kwam terecht in een greppel en de twee inzittenden zijn vervolgens uit de auto geraakt. Vervolgens is een bestuurder die toevallig passeerde, gestopt om de passagiers te helpen. 

Op dat moment is een derde bestuurder met zijn auto op hetzelfde punt geslipt, botste hij tegen de vangrails en heeft hij de drie betrokkenen op de weg geraakt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse met helikopters en ziekenwagens, maar zowel de bestuurder van de derde wagen als alle drie andere kwamen om het leven. Enkel de passagier in de derde wagen raakte lichtgewond. 

De slachtoffers zijn drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw. Allemaal hadden ze de Nederlandse nationaliteit en reden ze met een Porsche met een Nederlandse nummerplaat. 

Aquaplaning

De oorzaak van de ongevallen is nog niet duidelijk. Volgens de lokale politie zou de regenval een rol gespeeld hebben en is er mogelijk sprake geweest van aquaplaning. Dan verlies je de grip op de baan door een dun laagje water en daardoor ga je ongecontroleerd slippen.  

De oorzaak van het ongeval wordt nog verder onderzocht, maar er zijn geen aanwijzingen dat het ging om een straatrace. 

Meest gelezen