Indoor skipiste Snow Valley in Peer geëvacueerd na ammoniaklek

In Snow Valley, de indoor skipiste in Peer, zijn alle bezoekers geëvacueerd omdat er een ammoniaklek is vastgesteld. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft een perimeter ingesteld. De skipiste ligt midden in een sportzone, maar voor de andere sportterreinen en de omwonenden is er geen risico. De skipiste blijft de hele dag gesloten.

“Vanochtend is er een ammoniaklek vastgesteld in de Snow Valley skipiste”, zegt burgemeester Steven Matheï (CD&V). “Vervolgens zijn de aanwezigen geëvacueerd.” Dat ging om een honderdtal mensen. “Het was een drukke zondagvoormiddag, maar op zich is alles vlot verlopen.”

De veiligheidsdiensten zijn ter plaatse gekomen om metingen te doen, en de brandweer heeft een perimeter ingesteld rond de skipiste, waar niemand mag komen. “De skipiste ligt in een grotere sportzone in Peer, maar voor de andere sportterreinen is er geen gevaar”, aldus Matheï. “Ook voor de omwonenden is er geen risico. De skipiste zelf blijft vandaag gesloten.”

Duur van de hinder?

Volgens de sociale media van Snow Valley in Peer gaat het om een ammoniaklek in de koeling. Wanneer het probleem opgelost zal zijn, is nog onduidelijk. “Momenteel is men de ammoniak uit de leidingen aan het verwijderen. Daarna moet het lek gedetecteerd worden, en als dan alles veilig is, kan de piste terug open”, besluit de burgemeester.

Meest gelezen