Jonas Roosens

Twee verdachten aangehouden in onderzoek naar verijdelde aanslag in Borgerhout

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft twee van de vijf mannen aangehouden die in de nacht van vrijdag op zaterdag waren opgepakt in Borgerhout. Het gaat om twee Nederlanders van 25 en 30. Een minderjarige Nederlander is door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling. Ze worden ervan verdacht dat ze een aanslag wilden plegen op een gebouw. De twee Belgen zijn vrijgelaten. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag arresteerde de politie in Borgerhout vijf personen. De verdachten zouden van plan zijn geweest om een explosief te laten ontploffen. Er werden toen twee Belgen (22 en 19 jaar) en drie Nederlanders (17, 25, 30) opgepakt. Daarnaast werd een voertuig met Nederlands kenteken in beslag genomen.

De verdachten werden gisteren allemaal verhoord door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen en er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. De link met het drugsmilieu wordt onderzocht. 

De minderjarige persoon werd voorgeleid bij de jeugdrechter en werd toevertrouwd aan een gemeenschapsinstelling. De vier meerderjarige verdachten werden zondag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste twee verdachten (25 en 30 jaar) aan te houden. Dat laat het parket weten.

"De twee personen worden in verdenking gesteld wegens poging tot vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuk op de wapenwet en deelname aan een criminele organisatie", luidt het. Ze zullen vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Meest gelezen