Luc Weyens

Carnavalsgroep uit Diest haalt graffiti van praalwagens dankzij bevriend schilder: "Hij had het juiste schoonmaakproduct" 

Opluchting bij carnavalsgroep Gilde van Tielebuis uit Diest, want ze konden de graffiti op hun praalwagens verwijderen voor de carnavalsstoet in de stad. Vandalen bekladden de wagens vorige maand, maar gelukkig schoot een bevriend schilder te hulp met het juiste schoonmaakproduct.

Carnavalsgroep Gilde van Tielebuis in Diest kon tijdig hun praalwagens schoonmaken voor de carnavalsstoet in de stad. Eerder werden deze beklad met graffiti. 

De carnavalisten konden het probleem oplossen met een schoonmaakproduct van een bevriend schilder, vertelt voorzitter David Beeris: "Schilder Dries Jonckers heeft ons geholpen door ons een speciaal product te geven om de wagen te poetsen. Veel moeite heeft het dus eigenlijk niet gekost", zegt hij. "We hadden gewoon het juiste product nodig."

Wie de wagens heeft besmeurd, weten de carnavalisten niet: "We laten het werk over aan de politiediensten", zegt Beeris, "maar in de toekomst gaan we beter kijken of alles op slot is. Vandalisme kan je helaas niet vermijden: als ze willen, kunnen ze alles doen."

Toch kijkt Beeris terug op een gelukkige carnavalsperiode: "Na drie coronajaren, was dit een goed carnavalsseizoen. Er was bij elke stoet die we gedaan hebben veel volk. Dat geeft veel voldoening. Daarom blijven we het doen."

De carnavalswagen zonder graffiti
Luc Weyens

Meest gelezen