Patty samen met de kersverse ouders en Siméon
Birth & Breakfast

Geboortehuis “Birth & Breakfast” in Rotselaar verwelkomt honderdste baby

In geboortehuis “Birth & Breakfast” in Rotselaar is de honderdste baby geboren. Het huis wil vrouwen de kans geven om in een huiselijke omgeving te bevallen met alle zorgen van een ziekenhuis. 

Het geboortehuis “Birth & Breakfast” in Rotselaar mocht afgelopen zaterdag het honderdste kindje verwelkomen: Siméon. Het initiatief van de vzw Bolle Buik bestaat intussen al 12 jaar. De bedoeling is dat vrouwen er kunnen bevallen in een huiselijke sfeer die je in veel ziekenhuiskamers niet terugvindt.

Initiatiefneemster Patty Dockx stelt haar eigen huis ter beschikking voor de bevallingen. “Uit studies blijkt duidelijk dat thuis bevallen even veilig is als in een ziekenhuis. Wij steunen vrouwen die ervoor kiezen om op een ontspannen manier en te bevallen”, legt Patty uit. Het huis werkt samen met zelfstandige vroedvrouwen met tot 25 jaar ervaring en wil natuurlijke bevallingen bevorderen.

De honderdste baby, Siméon, is het tweede kindje van Anne-Elisabeth en Stephane.

Meest gelezen