Facebook politie Leuven

Man uit Leuven bedreigt jongeman met mes omdat die te veel nachtlawaai maakt: "Vriendin kan niet slapen"

In Leuven is een jongeman met een mes bedreigd omdat hij te veel nachtelijk lawaai maakte. De verdachte zou het mes dichtbij de keel van het slachtoffer geplaatst hebben met de mededeling dat zijn vriendin niet kon slapen door het lawaai. 

De 18-jarige jongeman stond in een groepje te praten op het kruispunt tussen de Naamsestraat en de Sint-Beggaberg toen hij plotseling een man opmerkte die een mes vasthad. De 36-jarige verdachte zou het mes dichtbij de keel van het slachtoffer geplaatst hebben. Hij zei daarbij dat zijn vriendin niet kon slapen door het lawaai van de jongeren en dat hij het slachtoffer zou neersteken, als die niet zou vertrekken.

De politie kon de verdachte onderscheppen dankzij een beschrijving van het slachtoffer en enkele getuigen. De man was op dat ogenblik niet meer in het bezit van het mes, dat door de politie op de grond in de omgeving van de Schapenstraat werd aangetroffen. 

Tijdens een huiszoeking in de woning van de verdachte vond de politie meerdere gelijkaardige messen en gaf de vriendin van de verdachte aan dat ze het gevonden mes herkende. De verdachte bekende dat hij een mes vasthield, maar ontkende dat hij het mes dichtbij de keel van het slachtoffer hield.

Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor inbreuken op de Wapenwet en bedreiging door gebaren of zinnebeelden. De verdachte werd onder elektronisch toezicht geplaatst.

Meest gelezen