© Arne Franck

Brent (12) en Niels (11) uit Torhout drumden mee tijdens eerbetoon aan Taylor Hawkins

Brent Mortier (12) en Niels Winne (11) uit Torhout drumden samen met 98 andere drummers in het Sportpaleis tijdens het eerbetoon aan Taylor Hawkins, de overleden drummer van de Amerikaanse rockband Foo Fighters. “Het ging er heel luid aan toe, maar gelukkig droegen we koptelefoons”, lachten de jongens.

Een jaar na het overlijden van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins heeft radiozender Studio Brussel een indrukwekkend eerbetoon gebracht aan de drummer van de Amerikaanse rockband. Honderd drummers brachten samen met de Belgische rockband Black Box Revelation een unieke versie van “My Hero”, een echte Foo Fighters-hit. Dat deden ze in het Sportpaleis, waar Hawkins voor het laatst in België op het podium stond.

Kortrijk Drumt

De deelnemende drummers zijn allemaal lid van het Kortrijkse drumgezelschap “Kortrijk Drumt”. Boezemvrienden Brent en Niels uit Torhout waren een van de jongste drummers in het Sportpaleis. “Het was een hele eer om dit te mogen doen”, zegt Brent. 

“De opnames waren indrukwekkend. Er werden zelfs drones gebruikt. Het duurde een hele vrijdagnamiddag om de video op te nemen. Gelukkig gaf de school ons toestemming om dit te doen. De kinderen in de klas vinden het heel cool dat ik kort te zien ben in de video.” 

Koptelefoons

Brent en Niels gingen ook samen op de foto met Jan Paternoster, de zanger van Black Box Revelation. “Een hele vriendelijke gast”, vindt Brent. “Hij stelde ons op ons gemak, want het was best wel stresserend. Misschien heb ik een foutje geslagen, maar dat is sowieso niet erg als je met honderd mensen tegelijk drumt. Niemand kan dat horen. Ik heb echt alles gegeven en het ging er heel luid aan toe, maar gelukkig droegen we koptelefoons.”

BEKIJK - Ode aan Taylor Hawkins: Black Box Revelation speelt met 100 drummers een leeg Sportpaleis plat

Videospeler inladen...

Meest gelezen