Peter Malaise

Eerste camper gespot in Kluisbergen: "Je moet op tijd komen, want steeds meer campers langs parcours Ronde van Vlaanderen"

Een week voor de Ronde van Vlaanderen is de eerste camper aangekomen in Kluisbergen. Roger Vaesen is zondag uit Limburg gekomen om een plekje te bemachtigen vlak achter de Paterberg. "Je moet op tijd komen, want elk jaar komen er meer en meer campers naar de Ronde."

Net achter de Paterberg staat de eerste camper een week voor de Ronde van Vlaanderen al te blinken langs het parcours. "Ik sta al tien jaar op dit pleintje", vertelt eigenaar Roger Vaesen."

Roger komt uit As, in Limburg. Het verwondert hem dat hij de eerste is. "Je moet op tijd komen om een goed plekje te hebben, want er komen elk jaar meer en meer campers naar de Ronde. Zondagmiddag ben ik naar Oudenaarde geweest en daarna ben ik naar hier doorgereden. Vandaag zal het pleintje al snel vol staan, want er komen nog vrienden af."

"Na de laatste passage op de Paterberg zit de winnaar vooraan en zie je de renners het best"

Het duurt nog een week vooraleer de renners hier ook echt passeren, maar Roger weet wat te doen. "Deze week ga ik zelf wat fietsen, hopelijk zit het weer wat mee. Er is altijd wel iets te doen, zeker in gezelschap." 

Zondag volgt dan het hoogtepunt, met de doortocht van het mannen- en vrouwenpeloton. "We staan hier vlak bij de Paterberg en de Oude Kwaremont. Binnendoor kan ik naar de Oude Kwaremont wandelen en na de beklimming van de Paterberg passeren ze dit pleintje. Bij de laatste passage zit de winnaar normaal gezien vooraan en dan zie je de renners het best." 

Van Vlaanderens Mooiste naar Parijs-Roubaix

Zondagavond weten we wie Mathieu van der Poel en Lotte Kopecky opvolgen op de erelijst van Vlaanderens Mooiste. Daarna zet Roger zijn tocht verder. Niet naar Limburg, wel naar Frankrijk. "Op maandag vertrekken we dan naar Camphin-en-Pévèle voor Parijs- Roubaix."

Meest gelezen