© Jeffrey Roos

Man rijdt tijdens parkeren per ongeluk over enkels van eigen vrouw

In Oostende is er een bizar verkeersongeval gebeurd, waarbij een man over de enkels van zijn eigen vrouw is gereden. De brandweer moest de vrouw van onder de wagen bevrijden.

Het koppel was zaterdag rond 4 uur net aangekomen bij een winkel in de Gistelsesteenweg, toen het bij het parkeren fout liep. "De vrouw was uitgestapt om langs de kant van de weg te staan, terwijl haar man de wagen zou parkeren", vertelt Kapitein Nathalie Van Moorter van de Oostendse brandweer. "De vrouw zou gestruikeld zijn bij de stoeprand en daarbij gevallen zijn."

Achteruit parkeren

Net op dat moment reed de man achteruit om te parkeren. "Hij had niet gezien dat zijn vrouw gevallen was en reed over haar enkels." De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw van onder de wagen te bevrijden. "Daarvoor moest de auto met luchtzakken opgetild worden. De vrouw bleef heel de tijd bij bewustzijn."

Ook de MUG kwam ter plaatse en de vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zwaar haar verwondingen zijn, is voorlopig niet duidelijk. De man was onder de indruk van wat er is gebeurd, maar moest niet naar het ziekenhuis. 

Meest gelezen